Σάββατο 20 Φεβρουαρίου 2010

Πυροβασία - Αναστενάρια - Γιατί δεν είναι θαύμα

Διότι είδα με τα μάτια μου και έχω σε αρχείο video πυροβασίας που παίχτηκε πριν 10 περίπου χρόνια στη ΝΕΤ, όπου περπατούσαν σε αναμμένα κάρβουνα Ταϊλανδοί νέγροι, Γερμανοί, Άγγλοι, Ολλανδοί άθεοι, όλοι τους χωρίς εικόνες Αγίων στα χέρια τους, χωρίς να επικαλούνται κανένα Θεό. Μόνον με προετοιμασία με χοροπηδηματάκια πριν μπουν στα κάρβουνα.

Εξήγηση:

1. Αφήνουν με προετοιμασία του χορού να κάψουν καλά τα κάρβουνα, να πιάσουν προστατευτικές κρούστες στάχτης από πάνω και να πέσει η θερμοκρασία από τους 800 στους 400 βαθμούς Κελσίου.

2. Με τον χορό και την έντονη σκέψη ότι θα πατήσουν στα κάρβουνα και την αίσθηση της πυράκτωσης που ακτινοβολείται, αποκτούν οι πατούσες την ικανότητα να αντέξουν, τραβιούνται προς τα μέσα και ναρκώνονται οι νευρικές απολήξεις, χονδραίνει και υγραίνεται η πατούσα και δεν καρφώνονται τα κοκκινισμένα κάρβουνα πάνω τους και εφόσον μεσολαβεί η στάχτη πάνω τους, κλπ. Μικροκαψίματα πάλι γίνονται αλλά λόγω της νάρκωσης της πατούσας είναι μικρά χωρίς φλύκλαινες και πόνους. Έπειτα συνθλίβονται τα κάρβουνα διότι τα αφήνουν να χωνέψουν καλά και σβήνουν.